Brevkasse

Valg af løbesko

Nicolaj Lundberg Aaskoven

Hej

Jeg har et spørgsmål jeg håber du kan hjælpe mig med at svare på.

Jeg overvejer meget og gradvist skifte mine almindelig løbesko ud med barfod-løbesko. Lige nu står jeg lidt i mellem fivefingers, KSO og SPEED.

Jeg ved du anbefalder KSO frem for SPEED men synes de ser meget tynde ud, men igen så er jeg først lige ved at starte op med barfodsløb så ved ikke så meget om det.

Derudover vivobarefoot men der aner jeg ikke hvilken model. Jeg skal hovedsageligt løbe på asfalt og grus.

Jeg håber du kan hjælpe mig lidt på vej.

Mvh.

Nicolaj Aaskoven

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Nicolaj,

KSO er noget nær den tyndeste fivefinger du kan få, mens SPEED har noget mere sål på. Jeg holder selv meget af KSO netop fordi man kan mærke hver en fure i fliserne...men skal man f.eks. ud på groft grus kan det godt være, jeg ville skifte til noget andet.

Vi er tilbage ved det klassiske dilemma: Du vil gerne have en tynd sko, men er samtidig bange for, at det måske kommer til at gøre for ondt at løbe i den. Her plejer jeg at sige, at man skal vælge det rette værktøj til opgaven.

Det betyder, at hvis du er helt grøn og hyper-sensitiv under fusserne, så skal du nok ikke starte ud med en KSO, og skal du løbe på groft underlag, så er det måske heller ikke sagen.

Du skal have lige præcis så meget sål under fødderne, at du ikke er bange for at det kommer til at gøre ondt, når foden går i jorden. Og så ikke en milimeter mere.

Hvor meget det så er....det er jo helt individuelt.

Vælger du at købe en Vivobarefoot-sko i stedet for VFF, så er f.eks. en Stealth en god sko til asfalt og almindelig grus, mens f.eks. Evo Lite har lidt mere sål igen. Den tyndeste Vivo er pt. "The One". Jeg har selv alle tre modeller, og veksler mellem dem alt efter hvilken type underlag jeg løber på.

Og husk så lige, at skoen ikke gør det alene - din succes afhænger af hvordan du løber, og ikke i hvad du løber ;)

God fornøjelse med skokøbet.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: