Ultraløb

For nogle er et marathonløbets 42,195km "kongedistancen". For andre der det der, det hele begynder.

Et ultraløb er per definition alt, hvad der er længere end et marathonløb, og efter jeg løb mit første 100km-løb i 2010 har jeg udforsket mange afkroge af denne, i manges øjne, uforståelige sport.

En større buffet

Hvor marathonløb typisk tager dig til mange forskellige storbyer i verden, hvor du så kan henslæbe dine 42 kilometer, så er har ultraløb utrolig mange flere strenge at spille på. 

Udover at udfordringen naturligvis er større både mentalt og fysiologisk, så kan du næsten få det, som du vil ha' det.

Jeg har for eksempel prøvet kræfter med:

Men hvorfor?

Det helt store spørgsmål er jo: Hvorfor i alverden løbe i timevis, og hvorfor overhovedet blive ved lang tid efter at kroppen har bedt dig om at lade være?

Måske er det for at se, hvor langt man kan nå? Måske er det for at se, hvordan man ser ud med vrangen udad? Eller måske ved man det ikke, men kan bare ikke lade være.

Uanset hvad motivationen måtte være, så er der noget dragende over de lange distancer.

Hvis du er til video, og har god tid, så har jeg lavet en længere interview-serie med Jon Bertelsen om emnet, som du kan se på YouTube i flere afdelinger: Første, andet, tredje, fjerde (med gæsteoptræden af Coach Bimmer), og ikke mindst femte afsnit.

Og er du er til podcast, så har jeg også sludret en times tid med min gode ven og træningsmakker, Moses Løvstad, aka. Trailløberen på Radio 24/7 om at løbe langt.

Hør min historie

Nu drejer siden her sig jo ikke om ultraløb, men om at løbe med god stil, så derfor finder du ikke mine beretninger og tanker om at løbe langt her.

Til gengæld har jeg skrevet en stribe e-mails, som tager dig med helt fra starten af min løbekarriere og frem til i dag.

Jeg smider lændeklædet og giver dig den hudløst ærlige historie om, hvordan jeg tog mine første jomfruelige skridt ind i ultraløbets verden, og giver dig løbsberetninger fra hele karrieren, krydret med betragtninger om træning, udstyr, ernæring, og hvad der nu ellers er med i den ligning, der giver en ultraløber i den sidste ende.

Måske kan du finde inspiration til selv at kaste dig over de længere distancer, og måske er du bare nysgerrig - uanset, så er du velkommen til at læse med - bare hak navn og e-mail ind i boksen her: