Brevkasse

Nedsunken forfod

Nanna Snog

Hej Claus,

Tak for de gode råd! J har dog et spørgsmål hvis du har tid.

Hvad hvis man fra genernes side har nedsunken forfod og til daglig går med indlæg - gælder der så samme regler for fodtøj?

Er 29 og har lige fået støbt indlæg til løb hos Kaiser sport. Er det muligt at løbe din løbestil med disse indlæg i en konventionel løbesko?

Jeg har allerede prøvet mig lidt frem efter at have studeret din hjemmeside og synes umiddelbart at det fungerer en hel del bedre end min gamle løbestil.

De bedste hilsner

Nanna

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Nanna,

Lad mig først sige, at det er svært at konkludere noget endeligt sålænge jeg ikke har set dine fødder.

Når det så er sagt, så mener jeg at langt de fleste tilfælde af nedsunken forfod kan kureres ved at få styrket fødderne på den rigtige måde, og jeg ser det igen og igen.

Såler, indlæg og "hjælpemidler" i den genre har jeg ikke den store fidus til, fordi det altsammen passificerer foden. Det betyder, at den bliver slappere end den allerede er, og på længere sigt bliver endnu dårligere til at holde sig selv.

Det er derfor, at folk oftest skal have nye såler efter nogen tid - fødderne ændrer simpelthen karakter. Og i mine øjne til det dårligere.

Vælger man derimod at styrke skidtet - altså en mere aktiv tilgang, så er udsigterne noget mere positive - så skulle foden med tiden blive i stand til at korrigere sig selv.

Og det er her, ved passiv eller aktiv korrektion, at vandene skiller. Jeg er på den aktive fløj :)

Så hvis jeg var dig, så ville jeg stille og roligt forsøge at trappe ned på brugen af indlæg, mens du går igang med at styrke fødderne ved at følge styrketræning for løbere i bare tæer.

I mine øjne giver det ikke mening at forsøge at løbe fladfodsløb i sko med såler. Et helt centralt element er, at du skal kunne mærke, hvad foden laver, og det er lidt problematisk, hvis du er klodset godt op.

God vind med fødderne - de er for unge til at være defekte :)

 

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: