Brevkasse

Løb eller ikke løb

Kenneth Kræmmer Mortensen

Hej Posemand.

Efter rekonstruktion af forreste korsbånd i '99 efter fodboldskade har jeg nu 14 år senere fået konstateret begyndende slidgigt i knæet. Indtil for 1 år siden har knæet været problemfrit og også kunne løbe marathon. Jeg har aldrig fået skader i forbindelse med løb. Røntgenbilleder og MR-scaning har vist manglende brusk et par steder i knæet, dog kan jeg godt løbe 5-10 km med minimale smerte, men får smerter efterfølgende og må holde en til to dages pause.

Jeg er med på hællandingen er et no go og vejen frem er flade fødder, og er startet så småt op på fladfodsløb, hvilket har hjulpet mig et stykke væk fra smerterne.Jeg har været hos mange fagfolk; fysioterapeuter, reumatolog, ortopædkirug, hvor meldingen spænder fra 'køb en cykel, det er slut med at løbe, hvis ikke du skal have kunstigt knæ, når du er 50' (37 år pt) til 'løb maks 3 km to gange om ugen' til 'du må gerne løbe, men lyt til din krop og sådan noget som halv- og helmarathon er fortid'.

Har du erfaringer med nogen i lignende situation, hvor skaden/brusken er ikke genoprettelig og og løb skulle være den dårligste medicin for et velfungerende knæ.

Vi ses til Workshop 12. Feb.

Mvh.

Kenneth Mortensen

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Kenneth,

Selvfølgelig skal du ikke holde op med at løbe i en alder af 37. Faktisk er der ikke nogen grund til, at man nogensinde holder op med at løbe, hvis bare man gør det ordentligt - jeg regner da selv med at løbe herfra...

Jeg kan selvfølgelig ikke sidde og love mirakler på forhånd, men på hver eneste workshop sidder der folk med skader på brusk, menisk og korsbånd, som har fået dommen "du kommer aldrig til at løbe igen", som så iøvrigt løber fint på dagen og går glade derfra.

Så sent som sidste uge var en kvinde forbi, som havde fået fjernet korsbåndet helt, og hun havde ingen problemer med at løbe, når bare hun gjorde det korrekt. Når du efter workshoppen bliver lukket ind i vores Alumni Society vil du kunne spørge rundt og høre talrige historier af den karakter.

Man kan jo altid blive overrasket, men jeg tænker, at der også er håb for dig og dit knæ :)

Vi ses den 12. - tag den med ro indtil da.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: