Brevkasse

Muskel i højre underben øm - formodentlig Peroneus Longus

Aske Colding Ekman

Hej Claus!

Jeg har løbet og gået på de flade i et stykke tid nu (1,5 år), og har ingen skader haft.
Ikke desto mindre er der en lille muskel (som jeg selv har analyseret mig frem til er omtalte peroneus longus) på ydersiden af undebenet, der er begyndt at gnave lidt.
Jeg er rimelig godt med på dine 10 (12) dummefejl i de gratis tips, og undrer mig, da jeg ikke kan finde noget som helst om, hvad der forårsager sådan en skade, hvis det altså er sådan en.

Kan du være til assistance?

Mvh.
Aske

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Aske,

Som du beskriver det her - at det "gnaver lidt" tænker jeg jo ikke umiddelbart at det er i kategorien skader. Men selvfølgelig skal man aldrig sidde mislyde overhørig i længere tid ad gangen.

Som udgangspunkt kan alt hvad der hæfter på foden jo "gnave" når man løber, og ikke mindst når vi løber med fødderne så aktivt som vi gør i fladfodsløb.

Men det vil være lidt for spredt fægtning at forsøge at kloge i, hvad årsagen er, når jeg ikke har set dig løbe.

Hvis jeg nu kunne konstatere, at din stil var 100% OK, så ville jeg spørge ind til forskellige andre faktorer i dit (løbe)liv: Om der var styr på kosten, søvnen, stressnivauet og andre ting, som kan få non-issues til at blusse op til mere end de er.

Var der også balance i det, så ville jeg sende dig til en fys, som kunne teste for muskel-ubalancer. Kort fortalt, så kan muskler fungere sub-optimalt, eller i værste fald være helt slukkede, og sker det, så er der andre muskler, der må tage over for at holde os på benene. Det vil sige, at det som regel ikke er det, hvor man har ondt, at problemet udspringer.....hvilket det iøvrigt sjældent er.

Start eventuelt med at skrue ned for blusset og måske få en gang sportsmassage til at tage irritationen. Hvis det så kommer igen når du klør på med løbet igen, så kan du prøve at sætte ind, hvor du mener, der kunne være huller i panseret, jævnfør de ting jeg har listet ovenfor.

God bedring.

 

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: