Brevkasse

Ondt i højre balle:-)

Marlene Schou

Hej, jeg fik konstateret en diskusprolaps i lænden for 2 år siden. Jeg har prøvet at lave øvelser og rette ryggen lige siden, men der bliver ved med at sidde en smerte i højre balle og ned i benet. Jeg løber 3 gange om ugen (outdoor training) hvor vi også styrker andre dele af kroppen undervejs, men det irriterer mig jo grænseløst at jeg ikke kan give den max gas, så længe jeg har irritationen i højre side. Tror du forfodsløb vil kunne hjælpe? Jeg løber langt fra hurtigt, men nyder mine 5-10 km.? KH Marlene

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Marlene,

Fladfodsløb, som jeg kalder det, fordi vi løber på flade fødder, og ikke oppe på tæerne, er jo ikke et mirakelmiddel hvis man har andre problemer i kroppen.

Derfor kan jeg selvfølgelig ikke bare sige, at hvis du skifter stil, så forsvinder dine problemer som dug for solen - slet ikke når jeg ikke har set hvordan din krop, holdning og styrke ellers er skruet sammen i forhold til hinanden.

Men jeg kan sige, at fladfodsløb er den blideste form for løb, du kan udsætte kroppen for - det er derfor vi kan løbe i bare fødder på stenhårdt underlag og føle, at det er fantastisk.

Jeg har haft masser af folk gennem møllen med hele spektret af rygproblemer - lige fra den klassiske irriterede lænd over diskusprolaps som din egen, til folk, der havde været gennem rygoperationer, og de har alle som en nydt godt af at lægge stilen om.

En anden ting jeg lige studser over i dit spørgsmål er formuleringen om at "kunne give max gas". Det er jo en nobel intention, men bestemt ikke noget der fremmer helingen af dine problemer. Man kunne jo filosofere lidt over, om du har kørekort til at løbe så hurtigt, som du gerne vil?

Rigtig mange kaster jo enhver skygge af god løbestil over bord, når der skal drejes på gashåndtaget :)

Du er altid velkommen her på fabrikken, hvis du får lyst til at give en flad løbestil et skud.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: