Brevkasse

Underlig akilles-ømhed

Jack Brandenburg

Hej Claus

Jeg har løbet i flade sko i ca. 3 år, med succes. Nu er der bare sket det at min akillessene bliver øm efter løb. Ikke når jeg strækker den, men når jeg slækker den, altså strækker foden/laver "ballerina-øvelsen". Ømheden er ikke voldsom, men nok til at vække min slumrende skade-paranoia. Hvad skyldes det, og kan man gøre andet end at holde løbepause?

Venlig hilsen

Jack

Svar:

Tomas Holm Pilsborg

Hej Jack

Dette spørgsmål skriger på modspørgsmål fra min side :-)

Som udgangspunkt begynder kroppen jo ikke bare lige at gøre ondt fra den ene dag til den anden, sjældent i hvert fald.

Når nu du skriver at du har løbet fladfoddet i 3 år med succes, er din succes så målt ud fra at du ikke har haft ondt? eller at du har opnået de tider du gerne ville i givne løb? eller du har opnået de længder/km du genre ville løbe???   Eller.....

At du har løbet med sublim teknik igennem 3 år og du har haft flere solotimer, hvor du er blevet sendt hjem efterf 5 min med orderne "jeg kan ikke gøre mere for dig" ???

Den måde du beskriver du får ondt af refererer jo umiddelbart til en mulig overbelastning af lægmusklen, måske....  

Den kunne komme af at du er begyndt at sætte farten op, og ide er du ikke teknisk god nok til! Eller du er begyndt at løbe mere opad, og der skal man jo faktisk frem på forfoden og "sprinte" og derved kommer der mere tryk på læggen.

Eller du er begyndt at løbe mere i terræn og derved skal læggen hjælpe til med at sorge for at du ikke falder og så får du flere tæv der??

Du kan også være nået der til hvor din løbetræningsmægde skriger på noget styrketræning, da man alt andet lige vil have glæde af at supplerer sin løbetræning med noget styrketræning for at skabe en mere alsidig krop.

håber du kan bruge nogle af mine tanker, ellers må du skyde tilbage.

 

mvh.  Tomas Pilsbrog

Jack Brandenburg

Hej Tomas

Tak for dit svar.
Min succes er kun målt ud fra at jeg nu kan løbe uden smerter i knæ og skinneben. Men det er klart at når man pludselig løber 3 år uden skadepauser, så kan det ses på tiden.
Jeg tror at du rammer hovedet på sømmet med terræn-løb. Vinterens DGI-løb har været hårde, og ømheden opstod faktisk da jeg begyndte at træne til dem.
Jeg er begyndt at styrketræne, og ømheden er i aftagende.
Igen, 1000 tak for det meget fyldestgørende svar.

Venlig hilsen
Jack

Tomas Holm Pilsborg

hej Jack

Bare min fornøjelse. Den "løftede" pegefinger, er altid at huske at bygge progressivt op. De famøse 10% gælder for hastighed og intensitet, men jo også for ændring af underlag osv.

Go træning :-)

Tomas

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: