Brevkasse

Den bedste barfodsfornemmelse?

Julie Bech Spillemose

Hej,

i sommers da jeg løb i bare tæer fungerede teknikken fint, men når jeg så skifter over til mine KSO fivefingers, har jeg en del sværere ved at genfinde teknikken. Det er en kæmpe forskel! Måske er det fordi jeg er nybegynder? Derfor er det vigtigt for mig at finde de sko med den bedste barfodsfornemmelse.

Hvilken sko vil du anbefale med det udgangspunkt? Du skriver at vivobarefoot har en super barfodsfornemmelse, men vil sockwa, feelmax eller sole runner, ikke give en bedre barfodsfornemmelse, da sålen er tyndere på dem?

(Har prøvet at bestille Sockwas, men de var så lidt for store i størrelsen, så det gav ikke en bedre barfordsfornemmelse end mine KSO, da de ikke sad ordentligt til.)

Måske har jeg bare brug for ekstra støtte, når jeg ikke kan løbe i bare tæer. Hvornår kommer der soloundervisning i Århus området igen?

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Julie,

Der kan hurtigt være en verden til forskel ved bare en milimeter eller to ekstra under fødderne, så der er ikke noget unormalt i din oplevelse. 

Selvfølgelig bliver det nemmere i takt med at du bliver mere rutineret, men til en start har man brug for så meget fornemmelse for underlaget som overhovedet muligt.

Men du har sådan set selv svaret ret godt, for hvis jeg skulle anbefale to ultra-tynde sko, så ville det netop være Sole Runner og Feelmax - de har begge fantastisk god ground feel. Feelmax er dog også begyndt at lave "grovere" sko, men har stadig helt tynde sko i sortimentet.

De fleste ville faktisk mene, at der er for lidt sål under de to sko, men hvis du har været vant til bare tæer, så burde det lige være dig.

Solo-undervisning i Århus - Coach Bimmer tager til Århus og underviser i weekenden, så hvis du er hurtig, så kan det være du kan nå at komme med på vognen - skriv til ham.

Og når du ikke det, så lancerer vi ganske snart en ny samarbejdspartner i Århus :)

God shopping

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: