Brevkasse

Ondt i hoften efter løb

Lone Chortsen

Jeg ved ikke om det er pga mine løbesko eller min løbestil eller hvad. Men jeg får ondt i hoften (lokaliseret på siden af hoftebenet og med et lille træk ned på siden af benet).

Talte med en fys som mente at musklen der stabilerer hoften måske ikke var stærk nok? Træner styrketræning flere gange om ugen herunder også squats, men det syntes ikke at blive synderligt bedre. Har du et bud på hvordan jeg kommer mine problemer til livs?

Svar:

Tomas Holm Pilsborg

Hej Lone

Ja det er oplagt at skyde skylden på teknikken :-) og det er jo bestemt også en mulighed.

Alle disse ting mht. om du opretholder teknikken og ikke er gået for hurtigt frem er jo alle relevante. Hvis jeg skal kommenterer på dette i forhold til teknikken, så ville det typisk være hvis du kommer til at have for langsom kadence. Og derved "hænger" lidt længere tid på benet end hvad godt er.

Det er jo kun noget vi kan sige noget om hvis vi går ud fra at din fysioterapeut har ret med hvad vedkomende siger. Nemlig at du ikke er stærk nok til at modsvare tyngdekraften når du lander. Hvis dette er tilfældet er det at squatte typisk ikke nok, der behøver du øvelser som fokuserer mere på 1 bens styrke. Såsom Lunges, Steups og 1 bens squats.

Det er nemlig ikke altid at problemet sider der hvor man har ondt! Det kan sagtens side et andet sted, både "nord og syd" for smerten.

Når vi snakker nord og syd, tænker jeg at hoftesmerter kan komme af problemer fra fod, knæ og lænd. Hvilke er selvfølgelig svært at bedømme via et brevkasse svar :-)

Et fint sted at starte er med fokus punkterne for vores adventskalender, nemlig det at få styrpå sin fod. Få løftet og spredt tæerne og holde fast i midtstillingen for foden og derfra kombinerer det med øvelserne fra kalenderen. Alle 3 øvelser kan hjælpe dig i forhold til fod, knæ og hofte og ligeledes din lænd.

Håber du kan bruge svaret til noget

Tomas

 

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: