Brevkasse

Hælspore - medicin eller ej?!

Pia Precht

Hej Claus. Mine løbesko har stået parkeret siden januar hvor jeg måtte kaste håndklædet efter at have ignoreret signalerne fra kroppen om, at noget ikke var OK i gennem 2-3 mdr.
Indtil da løb jeg hver anden dag i snit 7 km pr. pas. Har jeg gjort i ca. 2½ år uden nogen problemer.
Jeg har været hos fysioterapeut, der har prøvet at tape foden, givet ultralyd for smerterne og jeg har sideløbende lavet øvelser, kortfods- og balanceøvelser. Vi har kigget på mine løbesko (flere forskellige i forsk. højder) På løbebåndet kunne han konstatere at jeg løber fint "natural" - hvor svært kan det lige være :-)
Anyways måtte jeg forbi en reumatolog for at få billeddokumentation på om det nu ER en hælspore eller hva!
Desværre bekræftede billederne dette inkl. at slimsækkene omkring svangsenen er præget af inflammation hvorfor lægen anbefalede indsprøjtning plus fiksering af fod/underben i 2 uger i sådan en støvle man får på, når man brækker benet.
Jeg er umiddelbart ikke vild med ideen fordi der er så mange historier om bivirkningerne ved den type indsprøjtning..... Støvlen kan jeg dog til nød godt leve med hvis der ikke er andre udveje.
Hvad ville du gøre? Kan du hive eet eller andet op af posen, så jeg kunne undgå indsprøjtningen?

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Pia,

Det er jo altid nemt at være bagklog, men du er jo endnu et godt eksempel på, at man som regel godt ved, hvornår man har vendt det døve øre til, hvad kroppen prøver at fortælle dig. Lad det være en lektie - for dig og for andre :)

Men det kan du jo ikke bruge til noget nu.

Det er svært for mig at komme med et hug- og stikfast råd til, hvad der er smartest at gøre i dit tilfælde når jeg ikke har set dig løbe og bevæge dig.

For hvis det er sådan fat, at du bevæger dig helt ad h.... til, og der måske kan være noget at vinde der, så er det jo ikke sikkert, at en blokade er vejen frem.

Omvendt, bevæger du dig så fornuftigt, men bare har gået for hårdt til stålet i forhold til hvad kroppen var klar til, ja, så kan en blokade jo være en reel mulighed for at komme sig hurtigere over problemet.

Du ønsker ikke, at du får blokaden, og så vender problemet bare tilbage - den situation kan du ende i, hvis dit problem skyldes, at du ikke bevæger dig hensigtsmæssigt.

Håber, du kan forstå min argumentation.

God bedring.

Pia Precht

Hey Claus.
Tak for svar!
Jeg fik blokaden, lod al hysteri omkring dette indgreb prelle af - og tror på at dette sammen med absolut ro de næste 2 uger kan gøre en forskel, så jeg kan komme ud på løbestierne igen...
:-) Pia

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: