Brevkasse

Smerter i akillessenen der hvor den hæfter på hælknoglen.

Frank Kalhøj

Hej
Jeg har en meget gammel løbeskade i akillessenen der hvor den hæfter på hælknoglen. Jeg har smerter hele tiden kun varieret af hvor meget jeg løbe træner. Det er jeg godt træt af så nu prøver jeg igen at blive det kvit.
Jeg har fået foretaget røntgenbillede af hælene for at fastslå at der ikke er noget som ikke skal være der. Det ser OK ud. Så det er en inflammation menes der.
Jeg holder løbe pause og er i gang med tung træning for akillessenen og dermed lægmusklen. Hver anden dag.
Dertil styrke træning for core systemet i kroppen. Alt dette siden sidst i maj, ca. 7 uger nu.
Jeg fornemmer bedring, men er ikke så optimistisk endnu.

Er der nogen der har erfaring med noget som hjælper på denne skade?

Jeg dyrker Triathlon og bliver godt trænet af trænere i klubben. Over de sidste 2,5 år er jeg blevet en meget bedre løber.
En trænings tur kan være op til 12 eller 14 km en gang i mellem, lige nok til en halv marathon. Men udover dette så går det helt galt, og smerterne tager helt vildt til.

Skaden opstod for omkring 8 år siden da jeg ville supplerer min cykeltræning med løb og jeg kan bare ikke komme af med det. Jeg har holdt 3 mdr. pause uden forskæld, løbet i sko med kiler, hælindlæg m.m.. Intet hjælper.

Spørg endelig hvis jeg skal uddybe mere om mig selv angående skaden.

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Frank,

Der er mange ubekendte i dit spørgsmål: Hvorfor har du løbet med kiler? Hvad vil det sige at "blive trænet godt"? Hvorfor skulle en stærkere læg hjælpe? Der "menes", at det er en inflammation?

Filosofien her på fabrikken er jo, at vi først fikser løbestilen, hvilket plejer at udligne de fleste skader.

Hvis der så er noget tilbage tager vi et ekstra kritisk blik og sætter enten ind med supplerende træning (styrketræning for løbere er altid trin #1), eller sender folk videre til behandlere, vi stoler på, og som forstår sig på god bevægelse og ikke blot laver symptombehandling.

Men indtil vi har set folk bevæge sig bliver diagnosicering overvejende gætværk.

Du siger, at du har holdt tre måneders pause uden nogen effekt. Hvis der var tale om decideret skade på vævet, så skulle der være en bedring efter tre måneders pause (med mindre, selvfølgelig, årsagen skal findes i bevægelser/fodtøj i din dagligdag), hvilket leder mig til at konkludere, at du enten må bevæge dig uhensigtsmæssigt, eller have skævheder i skroget, som gør dig særligt disponeret for problemerne du taler om.

Nærmere kan jeg ikke komme det før vi i første omgang har set dig in-person.

God bedring.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: