Brevkasse

Endnu en skinnebensbetændelse

Camilla Carstens

Hej,

Jeg har lige læst indlægget fra d 02. December men skriver nu til dig ang. egen skinnebensbetændelse.

Da aldrig er kommet rigtigt igang med at løbe pga. altid tilbagevendene skinnebensbetændelser, tog jeg sidste år en enetime i pose-løb.
Jeg kastede mig så ud i løbet igen her lige før nytår denne gang med fokus på poseløb. Hælløft, helfodslanding, korte skridt har været min fokus. Jeg har kun været ude 4 gange, men allerede nu brokker mine skinneben sig :( Jeg løber på asfalt og har startet op med 5min gang + 30 sek løb i 8 gentagelser.

Hvor længe skal jeg være 'snertefri' for at kunne starte op igen, og hvordan skal min start være hvis 5+30sek har været for meget ?

Det skal lige siges at jeg har en BMI på 31

mvh
Camilla

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Camilla,

Nu er det jo efterhånden nogen tid siden du har skrevet, så måske er du kommet videre på egen hånd, men jeg svarer alligevel, da svaret sikkert kan komme andre til gode i fremtiden.

For hvis du skal forstå din egen situation, så skal du lige starte med at skifte kameravinklen lidt.

Det er nemlig en misforståelse, at hvis det gjorde ondt at løbe i X minutter, så kan jeg bare løbe i X minus et eller andet, så er alting godt.

Det er sjældent kun mængden af hvad vi gør, som slår os i stykker. Det er i ligeså høj grad måden vi gør det på.

I hvert fald hvis du fik smerter ved så beskedne løbemængder som du fortæller om her - skinnebensbetændelse af at løbe 8x30 sekunder. Får du smerter af så lidt, så er der ikke skyggen af tvivl om, at du gør noget forkert.

Få lavet et service-eftersyn
Jeg ved ikke, hvor du har taget din time henne, og jeg kan heller ikke se, hvor du befinder dig i landet, men jeg ville klart anbefale, at du tog fat i en coach i nærheden og fik kigget en ekstra gang på løbestilen. Jeg kan jo naturligvis kun stå inde for dem, som underviser i Posemand-regi, men de er efterhånden også ved at være til at komme i nærheden af, uanset hvor du befinder dig.

Hvis du så kan få thumbs-up for stilen, og du stadigvæk får ondt af så beskedne løbemængder, så må du opsøge en kvalificeret behandler, der kan undersøge dig for eventuelle skævheder i kadaveret, som kan give spændinger i underbenene.

Håber, du kommer tilbage på vognen.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: