Brevkasse

Børn og barfodsløb

Ismael Timmermann

Hej Posemand

Hvad vil du anbefale til børn, som dyrker en idræt, der indeholder løb. Min egen datter er snart 10 år og går til atletik, og det er ikke altid pigskoene er i brug. Vil hun kunne droppe traditionelle løbesko uden problemer og have sit naturlige løb intakt? Det er jo ikke sådan, at børn i den alder motionsløber som os andre tosser ;)

Mange hilsner
Ismael

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Ismael,

Som udgangspunkt vil jeg anbefale alle børn at smide skoene så meget som muligt, og når der af den ene eller den anden årsag skal være sko på, så sørg for, de er så tynde som muligt og ikke støtter eller generer foden på nogen måde.

Men selv om hun kun er 10, kan hun meget vel allerede have mistet meget af sit naturlige bevægemønster, så der er ingen garanti for, at hun bare uden videre bevæger sig smukt og elegant uden sko (eller med sko, for den sags skyld).

Min egen ældste datter er 8, og i de to et halvt år hun har gået i skole har jeg kunnet se en støt forringelse af hendes bevægelse. Det endda til trods for, at hun går i en "moderne" skole, hvor man bevæger sig mere end gennemsnitligt, og ikke sidder fast bænket i 45 minutters intervaller dagen igennem.

Men uanset hvordan vi anskuer det, så er skolegang bare mere passivt end livet i en børnehave, og så bliver erfaringsgrundlaget for god bevægelse mindre.

Et par tips til, hvordan du kan hjælpe hende med at bevare, hvad hun har, og måske vække lidt af det, der kan være tabt:

  • Lad hende bruge så lidt tid som muligt med sko på (og du må gerne opfordre hende til at smide dem, hvis hun ikke gør det af sig selv :) )

  • Sørg for, hun ikke glemmer at lege i bevægelse - altså mere bevægelse end iPad.

  • Vask din mund med sæbe hver gang du siger "sid ordentligt på stolen".

  • Husk selv at være den bedste inspiration.

Alt det gode forsvinder så hurtigt, og vi behøver ikke ligefrem speede processen op :)

God vind med hende.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: