Brevkasse

Realistisk progression ?

Jens Bøcher

Hej. Efter at have grundigt læst alt på siden og i længere tid (2 år) døjet med lidt forskellige knæskader, har jeg taget valget om at prøve naturligt løb. Har derfor købt et par sko med zero drop og 6 mm ap. Da jeg desværre bor meget nordpå har jeg ikk mulighed for lige pr at komme på workshop desværre

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Jens,

Som udgangspunkt er det jo umuligt at give et råd, som rammer alle, da vi alle har forskellige forudsætninger for at håndtere presset på kroppen ved løb (uanset hvilken stil man sværger til).

Derfor hælder jeg altid til den konservative side, fordi alle har tendens til at ville for meget for hurtigt (som du sikkert har læst i anden del af fem fejl for forfodsløbere - tip #1).

Som rådet i artiklen også siger: Start med maksimalt 10 minutter om dagen, og bid gerne de 10 minutter op i mindre bidder, så du ikke får for store doser her i starten.

Det kan virke ørkesløst, men det er i starten, at det er vigtigst, at du tager den med ro - senere kan du tage større hop ad gangen.

Deltagerne på vores marathonskole er altid ved at gå ud af deres gode skind, når vi de første to måneder kun giver dem lov til at løbe meget, meget lidt. Men de, der hører efter, bliver tifold belønnet når vi kommer længere hen, fordi de undgår tilbageslag i processen.

Læs evt. også et tidligere svar om "at komme igang", og selv om du ikke har været på workshop kan du jo lade som om, og så følge workshoppens råd til en sikker start på fladfodsløbet.

God træning - pas på dig selv.

Jens Bøcher

Mange tak for fyldig besvarelse..

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: