Brevkasse

Vandrestøvler

Emma Haug

Hej,
jeg er på udkig efter nogle flade vandrestøvler. Har fundet nogle alternativer, men tænkte jeg ville spørge om du havde positiv/negativ erfaring med en bestemt type. Jeg kommer primært til at bruge dem til at vandre i (obviously), men også til skovarbejde, så de må være vandtætte, og gerne med sikkerhedskappe.

Har prøvet flere af de traditionelle vandrestøvler, men de er et mareridt at ha på når man er vandt til flade, fleksible sko!

På forhånd tak :)

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Emma,

Det er et spørgsmål, som jævnligt kommer op inde i Posemand Alumni Society, men der er desværre ikke kommet noget rigtig godt svar, som passer til dit scenarie.

Men lad os brede det en anelse ud, for at holde styr på begreberne:

Støvler til vandring
Jeg vover det ene øje og siger, at du ikke har brug for støvler når du skal vandre. Så vender folk øjne og svarer, at så kan de jo umuligt balancere rundt på det usikre underlag med ekstra vægt på ryggen.

Her er min holdning, at så er du bare ikke klar til det eventyr, du gerne vil på. 

Hvis du har brug for en støvle til at stabilisere anklen når du traver rundt med rygsæk, så er det fordi du overbelaster systemet, og så satser du på, at støvlen kan klare opgaven for dig.

Det kan den også i mange tilfælde, men du gambler, og der er ingen trøst at hente her på kontoret, hvis du ødelægger dine fødder på den konto.

Men prøv - måske bare for forsøgets skyld - at trave en kortere tur, hvor du skifter de store støvler ud med flade sko.

Og læs iøvrigt også dette gamle indlæg om vandrestøvler, hvor du får konkrete fra folk med erfaringer på området.

Støvler til professionelt brug
Vi har haft en del løbere fra Forsvaret og Politiet, som er mødt med krav om støvler, og der synes at være en vis konsensus om, at det bedste bud i den sammenhæng er støvlerne fra Belleville.

Flade sko/støvler med sikkerhedskappe synes at være en umulighed, da en kappe kræver en stabil sål at stå i, og så er det svært at holde skoen flad.

Det bedste råd til folk, der skal have sikkerhedssko på i hverdagen, er at sørge for at komme ud af dem så ofte som det er muligt: Spark dem af når du kører i kassevognen, af med dem i skurvognen og ikke mindst: af med dem så snart du har fri, så de ikke ender med at gro fast.

God fornøjelse.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: