Brevkasse

Læderet hælpude

Gitte Holm Jensen

Hej Claus.
For ca 5 år siden fik jeg pronationssko hos Løberen, efter et år skinnebenssmerter der endte i træthedsbrud. Så forfodssko fra Newton hos Endurance Sport, løb 2 halv marathon uden problemer i dem, begyndte at få gener og kom (nok fejlagtigt) indlæg i dem, og pludselig en dag for et år siden ulidelige smerter i hælen. Var til lægen, som dagde læderet hælpude, så til Kaiser og fik indlæg til 1600 kr, så til endurance efter nye sko, hvor jeg har løbet i dem med indlægene. Har sidste uge fået akupunktur for smerterne og det er meget bedre, men ikke væk og er bange for om jeg kan komme til at løbe igen. Har stramme, men ikke ømme akillesener.

Hilsen Gitte Holm Jensen, nicedaydk@hotmail,com

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Gitte,

Sikke en omgang - du har da prøvet lidt af hvert, må man sige.

Nu er der jo faktisk ikke et direkte spørgsmål i det, du skriver, men jeg antager, at spørgsmålet du vil frem til er, om fladfodsløb kan være en vej for dig til at kome igang med at løbe igen.

Som jeg så ofte siger her i kassen, så er det jo svært at fjerndiagnosticere folk - ikke mindst når man blot lige får den hurtige version af historien. Men jeg tør dog love så meget, at en læderet hælpude ikke skal være nogen stopklods for at få dig op at køre med fladfodsløb.

Som du måske har læst dig til, så kræver det dog både tålmodighed, tålmodighed og tålmodighed, men så venter der til gengæld også en gevinst for enden af projektet.

Så uanset om du kaster dig ud i projektet på egen hånd, eller kigger forbi og bliver sat sikkert igang, så bør du med god teknik ikke være bange for at hælpuden skulle give dig problemer - hvis du kan gå på hælen uden problemer, så burde løb heller ikke være en udfordring.

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: