Brevkasse

hæl slag

Stefan Johansen

Hey Posemand:)

Jeg har været afsted på enkelt undervisning og kom også godt fra start, troede jeg... Efter et par ture kom den der "av av" fornemmelse i læg musklerne, jeg havde ramt prinsessen fandt jeg ud af ved at lade en kammerat filme mit løb..

Så begyndte kampen for at komme "ned" på den flade fod.. Dine artikler "5 fejl" har været super gode til at læse igennem og den tilhørende video har jeg brugt meget til sammenligning med mine egne optagelser som jeg efterhånden har fået lavet.

Jeg undre mig bare over at hver gang jeg sætter foden i jorden kommer der et lille "slag" op igennem hælen, er jeg kommet så langt bagover på min landing at jeg er begyndt at hæl lande eller er dette helt normalt?

Som bonus har jeg fået en lille smule skinnebens betændelse lige under højre knæ så et eller andet er der nok ikke helt styr på endnu.

Mvh
Stefan Johansen

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Stefan,

Hvis du får et decideret slag under hælen ved hver landing, så lugter det da kraftigt af, at du netop er rullet så langt tilbage, at hællandingen er blevet genintroduceret.

At du tilmed også har ondt i skinnebenet understøtter umiddelbart også, at der måske er noget galt i undervognen.

Vi har jo et par retningslinjer her i møllen:

  • Smerter i "bagkæden", som er læg, achillessene, hæl, svang og tilhæftningerne mellem disse? Så er du enten gået for hurtigt frem, eller du er for anspændt.
  • Mere klassiske smerter i knæ og skinneben? Det lyder som om du har ramt ved siden af den gode stil.

I dit tilfælde kunne det være en blanding af de to. Måske, at du er for anspændt i foden, og netop i din iver for ikke at komme til at lande for langt oppe på poterne, kommer til at gå i den anden grøft.

Men det er jo altsammen gætværk sålænge jeg ikke har set dig løbe.

Så jeg tænker:

  • Fortsæt dine egne videoanalyser, som det lyder til, du er godt igang med.
  • Eller kig forbi en coach til en opstramning, så du kan få vished for, om du er på rette kurs.

Vi snakker ganske ofte med folk om, hvor meget undervisning der skal til, før stilen sidder i skabet. Og det er naturligvis helt individuelt, men tænk på det på denne måde:

Hvor mange sportsgrene mestrer man 100% efter en enkelt times instruktion? Hvis det var alt hvad det tog, så var jeg verdensmester i ganske mange :o)

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: