Brevkasse

Skinnebensbetændelse

Liva Kock-Andersen

Hej Claus
Jeg skriver angående min skinnebensbetændelse på nu 5 måned. Jeg har holdt lange pauser uden løb med kun styrketræning. Jeg har altid mine ben tapet op med kinseotape, men har dog stadig smerter. Hvad kan jeg gøre? Er der nogle gode øvelser jeg kan lave eller lign.?
Mvh Liva

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Liva,

Jeg kan næsten forstå på dit spørgsmål, at du er ny på disse kanter :)

For hvis der er noget jeg praler af gang på gang, så er det, hvor kort vejen ud af skinnebentændelse kan være, hvis du lærer at løbe ordentligt.

Formodentlig har du læst artiklen om sikker kur mod skinnebensbetændelse? Ellers start der.

Og når du så vil have lidt syn for sagen kan du læse løs om folks erfaringer ovre på siden med anmeldelser af undervisning i fladfodsløb.

Jeg kan lige hive et par citater til dig her:

  • "Har haft ondt i skinneben og knæ op til undervisningen. Løb et par dage efter en helt smertefri tur, hvor jeg havde fokus på de teknikker, vi lærte på workshoppen"
  • "Jeg har ingen smerter haft i skinnebenet, hverken den aften eller de efterfølgende dage når jeg har øvet den nye teknik"
  • "Jeg løber nu uden ondt i hverken skinneben eller knæ"
  • "Da jeg kom til timen havde jeg udpræget skinnebensbetændelse i højreben, lidt ømme svangscener og en højre storetå der drillede og blev øm efter løb. Her 3 uger efter er det mærker jeg stort set ikke til skaderne"

Er det ikke nok, så kan du gå videre og bladre lidt på Facebook, hvor jeg en gang imellem poster flere beviser:

Så det korte svar er: Den korteste vej ud af skinnebensbetændelsen vil sikkert være at omlægge løbestilen - det er sjældet noget der kan klares med et par øvelser.

Ikke dermed sagt, at der er garantier, men jeg vil tro, vores succes-rate ligger et godt stykke over de 99 procent.

God fornøjelse.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: