Brevkasse

Kompression strømper

Claus Geisler

Hvad er din holdning/erfaring med Kompression strømper i forhold til fladfodsløb. Nu er jeg igang med fivefinges og skal evt. bruge sleves eller disse.

http://www.injinji.com/compression-ex-celerator-2-0.html

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Claus,

Jeg har aldrig helt kunne se fidusen i kompression, og mig bekendt findes der ikke rigtig nogle dokumenterede effekter af at snøre sig ind.

Her må jeg dog gribe i egen barm og også sige, at det samme gælder fladfodsløb - vi har ingen hård videnskab på vores side.

Og ligesom vi har nogle tusinde glade løbere på samvittigheden her i biksen, så løber der også en masse glade (og farvestrålende) løbere rundt med kompression og mener, at det gør en stor forskel.

Så mit pragmatiske svar må være: Hvis du føler, at det gør noget for dig, så gør det. Det er aldrig noget jeg selv har brugt eller anbefalet, men det skal jo ikke gå ud over de glade, komprimerede løbere :)

Skal det endelig være, så må jeg dog sige, at jeg står af, når vi kommer til tubes og sleeves. Jeg kan måske følge teorien i at et par kompressionsstrømper hjælpe med omløbet (som man i generationer har brugt "støttestrømper"), men hvis du kun bruger et rør, hvor hjælper du så blodet hen?

Og endelig: Om kompression gør noget specifikt i forhold til fladfodsløb: Nej.

Happy indsnævring :)

Claus Geisler

Tak for svaret. Tænker man kan bruge strømperne i forhold til Trail. Har et par rute i sommerhuset, hvor der løbes igennem højt sivgræs og hyben buske. Der gør det pænt nas, at få rifter på skindbenene. Så noget kan det bruges til :-)

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: