Brevkasse

Løberknæ

Steffen Wedege

Hej

Jeg har kæmpet med løberknæ i ca. 1 år nu. Det kom af for meget træning, men vil ikke rigtig gå væk, selvom jeg har været til fys adskillige gange, samt fået diverse scanninger der ikke viste noget.
Mit spørgsmål er så, om du har erfaring for, at kunne afhjælpe løberknæ.

Vh. Steffen

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Steffen,

Jeg vil tro, at efter skinnebensbetændelse, så er knæproblemer af blandet herkomst nok det, vi ser mest af her på kontoret.

Selv om knæproblemer kan komme mange steder fra, så er løbestilen altid et godt sted at starte.

Og når du selv skriver, at årsagen var for meget løb, så tænker jeg, vi har fat i noget der.

Så i stedet for at trætte dig med teoretiske forklaringer af, hvorfor fladfodsløb er en god idé, så har jeg sakset en håndfuld udtalelser fra folk med knæproblemer, som har haft godt af en tur forbi fabrikken.

Du kan selv læse de fulde udtalelser ovre på siden med anmeldelser, men her er et udvalg:

Claus:
"Løber efter en uge nu 3-5km to gange om dagen uden at kunne mærke noget til mit knæ. Er heller ikke øm andre steder som jeg plejede at være."

Sanne:
"Mit løberknæ har ikke brokket sig det mindste siden lørdag (overrasker mig meget)"

Andreas:
"...men eftersom jeg gang på gang rendte ind i skinnebensbetændelse, blodige tånegle og knæproblemer, valgte jeg alligevel at give fladfodsløb chancen. Skepsis er ved at forsvinde nu. Efter 3-4 måneder kun med fladfodsløb er jeg blevet alle skader kvit og kan allerede nu træne med samme intensitet som før."

Lars:
"Meget godt kursus, jeg har fået en meget stor a-ha oplevelse, tænk at mine smerter/hævelse i mit knæ, forsvinder "bare" ved at ændre min måde at løbe på."

Laila:
"Har haft ondt i skinneben og knæ op til undervisningen. Løb et par dage efter en helt smertefri tur, hvor jeg havde fokus på de teknikker, vi lærte på workshoppen."

Anders:
"Jeg har nu løbet uden "gammeldags" løbesko i ca. 2-3 måneder og er sluppet helt af med ømheden i knæ, som ellers altid har været der"

Heidi:
"Men efter løb plejer jeg at have hævede knæ, selvom de har været tapet ind og gemt i neoprenbind. Så for mig krævede det noget mod, at kaste sig ud i barfodsløb.......Jeg løber nu uden ondt i hverken skinneben eller knæ."

Jeg tænker, det taler for sig selv.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: