Brevkasse

LUNA Equus.

Michael Koch Larsen

Hej Claus
Jeg købte et par LUNA Equus sidste år i august. Dem trænede jeg i til Odense marathon.
Jeg løb ca 250 km om måneden i to måneder, altså ca km og Odense. Så var de helt færdige!
Stropper en i siderne som går under sålen, var forudsigelig nok slidt. Men også gummi bunden var helt væk i den ene side. Allerede fra de var 300 km gamle, begyndte Gaffa at blive nødvendig hist og her.
Hvor mange km holder dine og hvor køber du dem??
Mine fik jeg fra LUNA Seattle incl en told regning og så begynder det at blive dyrt pr km.
Michael Koch Larsen
20454492

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Michael,

Hvis dine sandaler allerede er slidte ved 300km, så begynder det at blive en høj kilometerpris.

Det er svært at svare på, hvor mange kilometer man kan forvente af en sandal, men man kan jo snakke om, hvad man kan acceptere, og naturligvis kan man forlange, at en sandal mindst holder ligeså længe som en løbesko. Her tænker jeg, at er den slidt op inden 1.000km, så skal man da overveje, om det er noget man gider kaste penge efter.

Mine egne Equus-sandaler har været slidt op efter 1.000-2.000km. Jeg kan ikke komme det nærmere, da jeg ikke holder regnskab med det, og veksler en del mellem forskelligt fodtøj.

At stropperne bliver slidte er der, som du selv skriver, ikke noget odiøst i, når sandalen er konstrueret, som den er. Min erfaring er dog, at sandalen efter lidt brug begynder at "bue opad", så slitagen på stropperne bliver mindre. Og uanset, så har mine stropper holdt fint - det er bunden der først smider håndklædet i ringen.

Shuffler du?
Og så er vi ved at være fremme ved der, hvor vi måske kan pege lidt fingre.

For godt nok slides løbefodtøj mest på ydersiden (lalleglade fladfodstosser vil stædigt fastholde, at de lander på "fodballen", men med et par anatomibriller for øjnene vil man se, at foden i afslappet tilstand "hænger" med ydersiden nedad, og selv en afslappet løbestil vil derfor møde jorden med ydersiden først).

Men hvis du har haft brug for gaffatape efter bare 300km, så kunne man foranlediges til at tro, at du måske ligger i den kategori, der arbejder lidt for hårdt på landingen. 

Altså, at der kommer for meget friktion på ydersiden af foden, end der vil gøre under afslappet fladfodsløb.

Hvis du ikke har fået givet fladfodsstilen et serviceeftersyn kunne det måske være en god investering (og billigere end et nyt par LUNAer ;) )

Dog skal det også lige siges - du nævner, at du løb Odense (jeg formoder marathon) i sandalerne: Jo mere intensivt du løber, des hårdere slides sandalerne også. Det blev dødsstødet for et af mine par, da jeg selv løb CPH Marathon i LUNA Equus, men efter at de var godt slidte i forvejen.

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: