Brevkasse

Start løb og gravid

Anette Nørgaard

Kære Claus
Jeg var til dit kursus i København i februar. Jeg havde efter kurset en del opstartsproblemer og kom ikke igang.
Jeg begyndte så at løbe for tre uger siden, men nåede kun to ture, da jeg opdagede, at jeg er gravid. Jeg tænkte straks, at jeg måtte stoppe, da jeg ved, at man ikke må starte med løb under graviditet.
Jeg er nu kommet til at tænke på, om det alligevel ikke ville være ok, da barfodsløb er skånsom og jeg kommer ikke engang til at løbe 10 min. I streg. Jeg løber jo allerede nu og da efter kystbanetoget (haha).
Jeg burde jo tage det op med min læge, men hun ville sikkert ikke vide en dyt om barfodsløb. Så jeg ville høre om du, har erfaring med kvinder i samme situation?
Venlig hilsen Anette

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Anette,

Det er jo ikke en sygdom at være blevet gravid, så der er ingen grund til at holde dig i selen hvad fysisk aktivitet angår.

Nu er det jo en tid siden du har skrevet, men som udgangspunkt kan du jo hvad du selv har det ok med. Uanset hvor langt du er henne i din graviditet.

Der er ikke noget "farligt" ved at løbe eller træne i det hele taget mens du er gravid - sålænge det blot foregår for motionens skyld, og ikke for at forbedre dig sådan sportsligt. 

Du skal altså ikke lave hård intervaltræning for at sætte ny PR på 5km mens du er gravid, men jeg er sikker på, at familiens lille ny vil sætte pris på at blive bevæget lidt - en glad mor er ikke det værste der kan ske for et foster.

Da det jo er helt individuelt, hvor passificeret man føler sig under en graviditet, er der ikke noget generisk råd andet end: Bevæg dig så meget, som du har det godt med.

Jeg kunne også tage munden fuld og hævde, at fladfodsløb jo ville være blidere for din blinde passager, end konventionelt løb, men så får jeg nok ørene i maskinen, så det hvisker jeg bare.

God træning.

PS: Jeg har konsulteret lidt fagkundskab for at være på den sikre side og ikke bilde dig noget vås ind, og eneste faresignal er, at kommer du hjem med vand forneden, så er du nok gået over stregen.....men det kunne du nok godt selv regne ud ;)

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: