Brevkasse

Irriteret lyske

Leif Nilsson

Jeg har løbet det sidste år, før det slet ikke

Indtil for ti måneder siden uden problemer, men da fik jeg en irriteret lyske

Jeg løber to gange om ugen, omkring 6-8 km hver gang på asfalt. 6 min pr. km.

Jeg er 69 år og er startet stille og roligt op.

Lysken gør ikke ondt under løb, men jeg kan mærke den de følgend dage

Den udvikler sig ikke negativt, men fortsætter med ømhed.


Hilsen Leif

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Leif,

Al fjerndiagnosicering kan jo være svært, men præcis lyskensmerter ser jeg overvældende ofte stamme fra overdreven brug af hoftebøjere til at "smide benet fremad" med.

Det er én af de ting vi prøver at rette op på når vi justerer folks løbestil, men naturligvis ikke noget jeg med sikkerhed kan sige er årsagen til dine problemer.

Det farlige i din situation er, at der ikke er nogle smerter under løb, men først bagefter. 

For det er netop der, at man ikke altid tager problemerne alvorlige men bare fortsætter med at løbe ("jamen det gør jo ikke ondt når jeg løber").

Men det er sådan de fleste skader starter - man er øm efter løbeturene fordi man har lidt overlast. Og derfra går det måske stille og roligt nedad bakke mod mere ømhed efter turene, og til sidst også under løbeturene.

Til din docering vil jeg sige, at du måske også har gået til kanten. Med 69 år på bogen har du naturligvis ikke samme frihedsgrader i træningen som en 18-årig, men kan have brug for at være ekstra konservativ i opbygningen.

Jeg ville måske i stedet for to gange om ugen prøve at fordele det på tre gange, men de samme antal totale kilometer - altså kortere ture, oftere.

Men skal irritationerne helt væk er det bedste jeg kan tilbyde dig naturligvis at komme en tur under saven her på fabrikken, så vi kan sikre os, at din skridtafvikling ikke belaster lysken mere end den bør.

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: