Brevkasse

Skovalg til efterårs/vinter brug

Jesper Sørensen

Hej Claus,

Tak for mange spændende og informative sider her på posemand.
Jeg har søgt lidt rundt omkring på sitet, om der skulle være anbefalinger til sko, nu hvor vejret bliver lidt mere en udfordring, men synes ikke rigtigt at kunne finde noget.
Til dagligt løber jeg med et par vivo barefoot, hvilket fingerer perfekt for mig.
Men jeg tænker de nok snart bliver for kolde at løbe i, (det bliver jo også is-glat ind i mellem, om vinteren) og er begyndt at se mig om efter alternativer.
Har du nogen råd i forhold til valg af mærker/modeller?

Med venlig hilsen
Jesper

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Jesper,

Hvis dine Vivobarefoot fungerer fint for dig nu, så vil de antageligt også fungere godt for dig henover vinteren.

Dit eget lille varmefyr
For den dejlige ting ved at løbe i tynde sko er jo, at fødderne får lov at arbejde mere, end hvis de løber i en passificerende sko.

Derfor bliver dine fødder typisk også varmere ved løbe i tynde sko - eller i hvert fald genererer de mere varme, end under konventionelle forhold.

Så personligt har jeg aldrig gjort andet end at smide et par uldstrømper på og så ellers løbe videre som var intet hændt.

Det eneste tidspunkt du kan føle kulden er faktisk, hvis du står stille på fortov/asfalt - for eksempel hvis du venter ved et lyskryds. Så må du trippe lidt på stedet.

Dog meget vigtigt, at du ikke jogger, som grafikken herunder gør klart ;) 

Og skulle klimaforandringerne blive gjort til skamme, og skulle vi rent faktisk opleve egentligt vintervejr, så er der stadig ingen panisk løber på isen.

For der er jo bogstaveligt talt ingen bedre læremester i god løbestil end glat underlag - på vores Marathonskole har vi for eksempel hygget os med at hive løberene på skøjtebanen for at lære at styre deres tyngdepunkt 100%.

Så desværre ingen anden skoanbefaling herfra - nyd årstidernes skiften, og nyd, at du kan løbe på det hele, uden specialudstyr.

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: