Brevkasse

er mine fødder stærke nok?

Charlotte Mackeprang

Var på workshop 17. august, hvor jeg for første gang i mange år løb uden alm. løbe sko med indlæg pga nedsunket forfod samt støtte til hælkappe. jeg er nu godt igang med 10 min. ture ( har nok løbet 6 gange) og har fået lidt ømhed (ala blåt mærke) op ad ankel/nedre skinneben, så min spørgsmål er om jeg egentlig har stærke nok fødder til at fortsætte? har lavet de på hjemmesiden anbefalede øvelser for fødderne i 3 måneder og er blevet markant stærkere i den periode.
MVh
Charlotte

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Charlotte,

Svært at svare på, om fødderne er stærke nok eller ej, når det eneste vi ved er, at du har et blåt mærke :)

Et eller andet har jo i hvert fald lidt overlast, men det er umuligt at sige, om det er løbets skyld, eller om der er noget helt andet på spil.

Du skal jo aldrig løbe med smerter, hverken før under eller efter løb - så hellere lette foden lidt fra speederen og få det under kontrol inden du fortsætter.

Og har du i mange år haft en god hælkappe på, så tager det naturligvis noget tid inden din fod rigtig er i stand til at "holde sig selv" - så er det ikke sikkert, at tre måneder er tilvænning nok.

Derfor er spørgsmålet ikke, om du er stærk nok til at fortsætte, men hvor meget du kan hælde på med den styrke du har.

Nogen kan gå hjem og knalde 10 minutter af hver dag og kede sig over den beskedne mængde, mens andre har munden fuld bare ved det.

Så brug din almindelige sunde fornuft, og nyd, at du kan mærke øget styrke i fødderne, og tag det så i det tempo fødderne kan være med til - mere kompliceret er det ikke.

Allervigtigst er det bare, at du ikke bliver bange for at løbe - det er der slet ingen grund til, og vi vil ikke høre noget "det er nok bare mig..."-jammer. Det er kun et spørgsmål om at få justeret ind efter formåen.

Og hvis de øvelser du omtaler ikke inkluderer Styrketræning for Løbere, så er det også klart at anbefale.

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: