Brevkasse

Kan jeg tage "natural running" workshop kort tid efter jeg har fået helet achillesscene betændelse

Jesper Munk

jeg er i gang med at hele achillesscene betændelse i højre ben (rå overanstrengelse ved at løbe for hurtigt til interval træning for hurtigt efter nogle måneders løbepause, muskler og kondi var klar før scener. Så ikke noget fancy).
Jeg overvejer når jeg skal til at begynde at løbe igen at tage en workshop i "natural running" hos Jer, så jeg kan starte på den "gode måde" med løb igen.
Hvor langt i helingsprocessen for achillesscene betændelsen skal jeg være, før I anbefaler jeg med udbytte kan deltage i en sådan workshop? Kan det være lige når jeg tager mine "første løbeskridt" igen eller skal jeg have været igang nogle måneder og kunne løbe 5 km i moderat tempo på den "traditionelle" måde?

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Jesper,

For det første skal du naturligvis have et rap over nallerne for din intervalbegejstring :)

Der er jo ikke noget nyt i din historie - det er et klassisk scenarie, at senevævet ikke kan følge med den fremgang musklerne ser, og så knækker filmen.

Men jeg fastholder stadigt og stædigt, at intervaltræning sjældent er for jævne motionister. De fleste ville stå sig langt bedre ved at optimere deres aerobe system, inden de kaster sig over de dødbringende intervaller.

Og så ikke mere snak om det.

Hvornår er du så klar til workshop i fladfodsløb

Her er udfordringen jo, at selv når du ikke nødvendigvis føler smerte længere, så er det ikke sikkert, at dit senevæv er helet fuldstændigt op.

Der er mange bud på, hvad tallene skal være, men min tommelfingerregel er, at senevæv kan tage op til ni måneder om at hele - alt efter hvor beskadiget det har været.

Så har det bare lige været en "forskrækkelse", så kan du naturligvis klare dig med mindre, men har den dunket af inflammation, været rød og hævet, så kan det godt være, at ni måneder er realistisk. Og måske endda mere, hvis du ikke har været god ved den undervejs.

Du behøver bestemt ikke at kunne løbe 5km inden du kommer forbi - vi sender alligevel folk hjem med instrukser om at starte ud med bare et par kilometer om dagen.

Men du skal kunne gå og stå uden smerter, og være fri af de klassiske "morgensmerter", hvor senen er usamarbejdsvillig de første 20 minutter efter du er stået ud af sengen.

Hvis det er OK, så er der ingen grund til at holde dig væk.

God træning.

Jesper Munk

Claus
Tak for detaljeret rådgivning, det kigger jeg på
Hilsen fra
Jesper

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: