Brevkasse

Sokker i barforssko eller ej?

Kenneth Bruun Bodilsen

Jeg er lige startet med at løbe naturligt, eller det vil sige er ikke kommet til at løbe endnu men det kommer jo med tiden :) og har i den sammenhæng et par spørgsmål.
Hvad er "bedst" at løbe med eller uden strømper?
Tænker også nu hvor temperaturen begynder at falde kunne jeg forestille mig det ville blive lige i det koldeste uden strømper?
er der nogle strømper du vil anbefale?

Mvh Kenneth Bodilsen

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Kenneth,

Jeg forstår ikke helt, hvordan man kan være startet på at løbe naturligt uden at løbe? 

Men hvis det er en god dag, så er det jo fordi du har taget den skudsikre tilgang til hjertet (se nederst i artiklen om problemer ved starten på fladfodsløb) og starter med at gå i de flade sko, og så er alt godt.

Når det så er til en side vil jeg sige, at der ikke er noget der er "bedst" når det kommer til strømper eller ej - det er primært et spørgsmål om præference.

Der er selvfølgelig spørgsmålet om, hvorvidt det er for koldt med bare fødder i sko om vinteren, og det har jeg allerede svaret på her (spoiler alert! Nej, det er ikke noget problem)

At du har en tynd stribe uld eller kunststof under fødderne ændrer i hvert fald som udgangspunkt ikke ved dine muligheder for at bevæge dig fornuftigt.

....og så alligevel :)

Jeg har jo selv lige lavet overtræk på modekontoen ved at løbe med tåsokker i sandaler - det gjorde jeg af nødvendighed, da det regnede, og man ikke ellers kan stå fast (se videoforklaringen her)

Og når man som jeg ikke er vant til at have strømper på, så skal man i hvert fald sørge for, at det er strømper af en ordentlig kvalitet - ellers risikerer man hurtigt vabler som løber.

Sørg også for, at strømpen ikke er alt for stram, for hvis dine tæer bliver mast helt sammen, så nytter det jo ikke alverden, at der er masser af plads i skoen - så kan din fod ikke få lov at afvikle som den gerne vil.

Som skrevet i det gamle svar jeg har linket ovenfor, så kan jeg varmt anbefale en god uldstrømpe f.eks. af det meget populære merino-uld - det har jeg altid selv på fødderne når jeg løber i terræn.

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: