Brevkasse

dumme lægge og dumme læger

Anne-Marie Høhling Schmidt

Jeg har gået til fys og osteopati i knap 2 år. Min behandler mener at mine skavanker stammer fra en en styrt som barn, der har forskubbet min ene nyre, hvilket har forårsaget en masse komplikationer andre steder i min krop (herunder mine lægge som spænder op og hæver kraftigt efter selv små belastninger). Hans behandling har klart afhjulpet en del problemer og jeg er endelig oppe og løbe 5-7 km uden problem og kan også godt komme op på de 10 km uden det går helt galt. Men her er jeg så nået et plateau og det gar galt hvis jeg prøver at presse mig igennem det. Hvis jeg så prøver at kombinere løbet med dans eller anden (fodbelastende) cardio træning så går det også galt (ikke med det samme men nogle timer efter, og mine lægge hæver kraftigt op trods støttestrømper, og i værste fald ender det i skinnebensbetændelse. Er blevet tjekket for veneklapsproblemer, men eftersom jeg kun har lidt problemer med en veneklap, og det er lige slemt på begge ben, tænker jeg at problemet må ligge andet steds? Lægernes konklusion er, at det må komme af overbelastning, spørgsmålet er så bare hvorfor min krop bliver så overbelastet af de mindste ting?
Snakkede med en kollega i fitness som nævnte dig, så har du nogle gode råd?
Jeg løber med høj pronation og lander ret hårdt på hæl, men har sko der skulle korrigere for det. Har også leget med forfodsløb, men det duer slet ikke for min krop, da det giver mig skinnebensbetændelse med det samme.
Mvh
Anne-Marie

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Anne-Marie,

Jeg har hørt om mange interessante årsagssammenhænge udredt af osteopater, men en forskubbet nyre, der giver opspændte lægge? Den har jeg ikke hørt før, men hvem ved...

Her på fabrikken er vi jo i bund og grund "one-trick-ponies" - vi kan én ting, og den kan vi rigtig godt - nemlig at lære folk at løbe uden smerter.

Så derfor er det eneste svar jeg egentlig kan give, om fladfodsløb kan løse folks problemer eller ej.

Om fladfodsløb kan kurere dine spændte lægge tør jeg ikke sige uden at have haft dig i hænderne, men én ting kan jeg dog sige med 100 procents sikkerhed:

Hvis du kan fremprovokere skinnebensbetændelse øjeblikkeligt ved forsøg på forfodsløb, så gør du noget helt forkert.

Jeg ville starte med at læse om de klassiske fejl hos nye forfodsløbere.

For at "presse dig igennem plateuet", som du skriver, er jo i hvert fald ikke måden at komme ud over de 5-7km, og lægens konklusion om, at læggene hæver op "på grund af overbelastning" synes også at være lidt en gratis omgang :)

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: