Brevkasse

Børn/ unge med ondt i hælen

Mikkel Mosfeldt

Hej.

Min datter på 12 fik ondt i hælen/hælene sidste år.

Hun startede nemlig med håndboldstræning for snart halvandet år siden. Hun havde et par Merrel barefootsko. Løsningen var tilsyneladende at udskifte dem med et par ordentlige Mizuno håndboldsko for jeg har ikke hørt hende klage noget særlig de sidste par måneder.

Løbetreningen har foregået i sine selvvalgte Nike Free. Nu skal hun have nye løbesko. Bør vi vælge traditionelle løbesko eller et par Merrel zero-drop af en art?

Never change a winning team?

Mvh. Mikkel ( fra Norge)

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Mikkel,

Når folk siger "If it ain't broken, don't fix it", plejer jeg at svare "If it ain't broken, don't break it" :)

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg mener, at fladfodsløb er den mest skånsomme måde at løbe på, og vi får selv de mest "invalide" løbere på banen igen.

Men jeg er også den første til at sige, at hvis der ikke er nogen problemer, så behøver der jo heller ikke være nogen grund til at dreje på knapperne - måske har man bare fundet ind i en løbestil og en -mængde, man kan håndtere, uanset hvordan stilen og skoene så ser ud.

Så i din datters tilfælde ville jeg ikke pille ved noget. 

Et forsigtigt gæt udfra hvad du fortæller, vil være, at hun lusker rundt på hælen, og i den brutale sport, som håndbold kan være, har det måske være for meget (eller rettere, for lidt) med de tynde Merrell-sko.

Nike Free er med mine briller en forfærdentlig dårlig sko, men hun er kun 12 år gammel, og skal virkelig anstrenge sig for at løbe sig til en skade, så hvis hendes Nike Free fungerer for hende, så løb dog videre.

Men begynder problemerne at tage til igen, så kan I selvfølgelig overveje, om man skulle prøve at rette hende lidt til.

Sjovt nok, så er alle de børn og unge der bliver sat her på trappestenen håndboldspillere - det er en skidt sport for kadaveret, virker det til.

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: