Brevkasse

Svangsene i ro efter betændelse

Lone Nedergaard

Hej,

Jeg vil gerne i gang med at løbe efter at have haft svangsenebetændelse i en længere periode. Har - på et tidspunkt, hvor der var ro - gjort et enkelt forsøg i en periode over et par måneder, hvor jeg byggede laaaangsomt op på løbebånd. Jeg nåede 'op' på et par km, så begyndte foden igen at røre på sig, og så har jeg givet den ro siden. Nu er der ingen gener - og jeg vil gøre et nyt forsøg.

Jeg tror en af speciallægerne kaldte mine fødder for bløde og splatterfødder. De har begge meget lav svangsene, men især den berørte er meget flad. Har fået en enkelt binyrebark indsprøjtning - minimal effekt. Effekt har jeg fået af at give foden ro.

Det jeg søger er ideer til opbygning af løb. Jeg har ikke travlt med at nå en bestemt distance, men har travlt med ikke at få fornøjelse af betændelsestilstanden igen.

Hvornår afholdes næste workshop i Kbh omr.?

Mvh Lone

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Lone,

"Bløde splatterfødder"....vi håber, de mente det kærligt ;)

Vi plejer jo at ordinere styrketræning for løbere til sådan nogle bløde splatterfødder. Og faktisk, til en start, blot knæbøjningerne, MEN med fokus på den del de fleste læser henover - nemlig at det skal foregå med løftede, spredte tæer. Hvis det udføres korrekt er det med til at styrke svangstrukturerne, og det lyder som om det kunne være en god idé i dit tilfælde.

Nu behøver en slap svang jo dog ikke nødvendigvis at betyde svangsenebetændelse - vi har haft masser af komplet platfodede rekrutter gennem møllen, som stadig løber videre.

I stedet er der brug for at se lidt bredere på, hvordan du belaster dig selv når du løber, eller med andre ord hvordan du løber. 

Binyrebarkindsprøjtninger er jo som regel kun gode til lige at få renset ud i eventuelle betændelsestilstande (som den i din svang), men det nytter ikke meget, hvis det er bevægelsesmønstret den er gal med.

Og når det kommer til svangproblemer, så er det noget af det, der er sværest at komme af med, fordi vi jo som oftest går på fødderne nogle timer hver dag, så selv om svangen lyser rødt, så er det svært at give den lidt ro.

Du spørger, hvornår næste workshop kommer i KBH, og hvis jeg kan regne rigtigt, så er det faktisk på onsdag (jeg skriver jo disse svar sådan lidt i klumper når tiden tillader det, så der går lidt tid fra jeg skriver til de bliver offentliggjort) - men kig inde på oversigten over løbestilskurser og se, om ikke det stemmer.

God vind.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: