Brevkasse

Skinnebensbetændelse

Annette Jensen

Hej

Jeg er begyndt at løbe igen efter en lang pause (hvor jeg også fik skinnebensbetændelse). Jeg synes selv jeg er gået langsomt frem. Gå- løbe- gå løbe osv kort distance som jeg langsomt har øget. Er nu oppe på en rute på 5 km efter ca 3 mdrs træning med løb ca 2 gange ugentligt. Har ingen smerter haft. Indtil igår- pludselig opstået skinnebensbetændelse på indersiden af benet.. jeg har læst en masse også dine 5 tips... gælder disse tips også hvis man har begyndende nedsunken forfod? Styrketræner ca 2 gange ugentligt og har gjort det fast i ca 6 år.

Mvh Annette

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Annette,

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har skrevet noget i retningen af:

...at hvis skinnebensbetændelsen bliver ved med at komme tilbage selv efter meget konservative opstarter, så der det indlysende svar vel, at man gør noget forkert...

(selv google har fanget beskedden :) )

At du styrketræner to gange om ugen er jo en god ting, og selv om jeg ikke lige kender dit trænings-regime, så understreger det formodentlig blot endnu kraftigere, at det ikke er fordi der er "noget i vejen med dig", men at du måske burde se på, hvordan du bevæger dig.

Nedsunken forfod, eller begyndende samme har rigtig mange mennesker, som ikke får brugt fødderne tilpas aktivt i det daglige, men det er netop hvad man gør, når man kaster sig over forfodsløb - fødderne får lov at arbejde, bliver stærkere, og hvis alt går godt hjælper det på den nedfaldne forfod.

Den korte version af dit spørgsmål er vel egentlig bare: "kan det virkelig passe, at det også kan fungere for mig?!", og her er svaret altid: 

Fladfodsløb er den blideste form at løbe på. Man kan sagtens komme i mål med mange andre måder at bevæge sig på, men er der knas i maskineriet, så findes der efter min bedste overbevisning ikke noget bedre sted at starte end ved at få fintunet bevægeapparatet.

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: