Brevkasse

Hvordan kommer jeg igang?

Jeanette Haugaard Kaysen

Hej...
Lige et kort spørgsmål fra mig - hvordan kommer jeg igang med at løbe fladfodsløb? Er det bare at kaste sig ud i det og løbe en lille tur, eller hvad anbefaler du?
Jeg vil rigtig gerne på en af dine work shops, men bor på Nordfyn , så det er lidt langt at kører til Kbh efter... Laver du ikke snart noget på Fyn eller i Jylland ?
Mvh Jeanette

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Jeanette,

Tjah, mit bedste svar er, at man bør starte med at få en god introduktion til naturlig løbestil, men så får jeg jo skudt i skoene, at jeg bare prøver at lænse folks tegnebog. Det er dog stadig mit bedste bud, for jeg endnu aldrig har set én eneste "selvlært" løbe med ordentlig stil, og der er jo ingen grund til at spilde tiden med skæv stil fra starten.

Men i mangel af mønt, vilje eller muligheder, så er det da bare om at komme igang. Inden du kaster dig ud i det bør du:

Går du virkelig helhjertet ind i projektet, og vil gerne sikre dig bedst muligt mod skader i omlægningen, så kig også på fleksifusser og styrketræning for løbere.

Og så er det ellers bare om at lytte efter, hvad kroppen fortæller dig, så du ikke overdriver det her i starten (den absolut mest udbredte fejl hos alle nye fladfodsløbere).

God fornøjelse

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: