Brevkasse

Vabler i svang

Bjørn Hviid Lieberkind

Har lige løbet VM halvmaraton i kbh, uden problemer overhovedet. Næste udfordring BT halvmaraton , men på en langt tur , fik jeg nogle store vabler i svangen , den ene blodfyldt den anden alm. Op til min sports forretning, bliver anbefalet et par indlægssåler til platfod a 450,- .Skal gå med dem et par dage , og så prøve en løbetur. På blodvable foden går det super .Men får så en ny vable på den anden fod lidt længere tilbage i svangen. Håber jo stadig på at løbe BT halvmaraton , så runder min sportsforretning igen , som siger at jeg må prøve med mine gamle såler .Og så tape min fod op.Gør det Fredag eftermiddag , og får så en ny vable ved siden af min blodvable .Har nu droppet BT halvmaraton .ØvØv Hvad tænker du som løbe spesialist. Venligst Bjørn Lieberkind

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Bjørn,

Jeg synes jo ikke at såler, tape, og anden form for passiv korrektion er løsningen på folks problemer.

Prøv at læs, hvad jeg skrev for at par dage siden om indlægssåler og platfod.

Det er jo indlysende, at smækker man en grundig sål under din fod, så kan svangen blive irriteret, for den kan ikke få lov til at arbejde i skoen - den bliver holdt fast. Og det gælder uanset om det bare er på grund af almindelig svangstøtte i løbeskoen, eller på grund af en decideret indlægssål.

I min verden skal svangen slet ikke understøttes, men styrkes, så den kan holde sig selv - læs Løgnen på Løbebåndet for en uddybning af, hvorfor.

God træning

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: