Brevkasse

Kan jeg løbe med en diskusprolaps?

Karin Gjerlevsen

Hej Claus. Jeg var til en fest i går hvor min bordherre gav dig mange flotte ord med på vejen. Når jeg læser folks anbefalinger af dine kurser på din hjemmeside ser jeg, at der er rigtig mange der har løbeskader, mest knæ, skinneben, ankler og achillessener. Jeg er tidligere ivrig motionsløber, men har ikke kunnet løbe i et år pga. en diskusprolaps mellem L5/S1 (lænd). Hvad er dine erfaringer med rygpatienter og fladfodsløb?
Venlig hilsen en forhåbningsfuld Karin Gjerlevsen (43 år).

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Karin,

Lad mig først sige tak til din bordherre - han lyder som en flink fyr med hjertet på rette sted :)

Erfaringerne med - skal vi kalde dem "rygpatienter" i mangel af et bedre ord - er rigtig gode.

Det kan godt være, at de fleste fortællinger om succes-historier med fladfodsløb drejer sig om knæ, skinneben og de andre klassiske løbeskader. Men det er måske i virkeligheden fordi de færreste med rygproblemer tænker, at løbestilen kunne spille en rolle.

Normalt vil du jo få at vide, at med rygproblemer er løb udelukket, eller i hvert fald højst noget der skal udøves i beskedne mængder, og med masser af skum under poterne.

Jeg er ikke bange for at sende sådan en som dig, med din baggrund, ud at løbe i bare tæer på asfalt, hvis ellers du giver mig lov til at lære, hvordan du skal gøre det.

Det kan lyde helt skævt, fordi det strider så meget mod konventionel rådgivning, men jeg siger det kun fordi jeg har set det fungere.

Som sagt kræver det bare, at du få teknikken på plads først - i hvert fald hvis jeg skal lægge navn til anbefalingen. 

I den samme anbefaling vil der sikkert være en del snak om iøvrigt at få styrket ryggen, og her kunne det meget vel være i kategorien "naturlig bevægelse", som vi praktiserer vi vores fladfodsklub. Det er desværre ikke noget vi har nogen introduktion til endnu, men stay tuned.

Læs iøvrigt også et lignende svar om løb efter diskusprolaps.

God fornøjelse.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: