Brevkasse

Fladfodsmarathon

Torben Holmgren

Efterhånden er mine lange ture kommet op på 21 km, og tanken om et marathon på flade fødder er ikke så fjern. Jeg har løbet flere de seneste år, så det mentale er på plads. Jeg plejer at følge et program som langsomt bygger kilometer på og som også har interval indbygget.
Men hvad nu?
Hvordan vil du anbefale træningen de sidste par måneder op til et løb.
Jeg løber fast 6, 9 og 21 km hver uge og mit tempo giver mig som regel en tid mellem 3.45 og 4 timer. Jeg jagter ikke fartrekorder men vil gerne kunne gå og løbe videre efter nogle dage.
MVH Torben

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Torben,

Hvis du er kommet op på 21km i de flade, så sidder den sidste forhindring til et fladfodsmarathon nok primært mellem ørene, for du er allerede i mål.

Eleverne på vores marathonskole kommer aldrig ud på ture længere end de 21km forud for marathon, og som du måske har læst, så er min egen træningsrutine faktisk også at holde mig nogenlunde til den distance uanset hvor langt et løb der venter i den anden ende.

Ryst posen
Hvis du fast løber 21km hver uge, så er det ikke udholdenheden, der er din udfordring.

Og når du nu har prøvet marathondistancen før, så har du ikke brug for visheden om, at du kan løbe langt - det ved du, du kan.

Jeg ville som sagt heller ikke være bange for, om fødderne kan holde, men i stedet se på at få varieret træningen lidt (jeg fornemmer, at dine uger ligner hinanden?)

Hvis målet blot er at gennemføre, så kan jeg ikke sige andet end at du bare melder dig til og får det overstået :)

Vil du derimod prøve at skrue lidt på tiden og overblikket, så søg lidt inspiration i artiklen Wanna run long? Forget about running på mit engelske site.

Du kan snildt komme fint i mål med et godt marathon ved bare at passe grundtræningen, men som sagt - hvis du vil lidt videre, så skal posen måske rystes.

God træning.

Torben Holmgren

Fornemt, tak for svaret Claus.
Det er bare mentalt jeg skal acceptere at jeg kan gennemføre på min grundtræning når jeg nu plejer at tæske intervaller og meget lange distancer.
MVH Torben

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: