Brevkasse

nedsunken forfod

Jakob Nielsen

Hej Claus
Jeg har læst dine råd omkring træning af nedsunken forfod. Jeg har lidt af dette i snart to år og bruger indlæg uden at dette afhjælper smerter og ømhed fuldstændigt. En reumatolog og en bandagist mener begge at årsagen er mine meget høje svange og lidt for korte achillessener, som tilsammen har givet et meget stort pres på den forreste fod. Jeg har i mine unge dage dyrket taekwondo i fire år og har løbet på motinonsbasis hele livet. Jeg har i øvrigt brugt indlæg med svangstøtte og forfodspilotte i mere end 10 år, da jeg fik problemer med hælsporelignende smerter i svangen Jeg er i dag 47 år, og al løb er lagt på hylden.
Vil dine råd virke på mine fødder, har du andre gode råd til mig eller er jeg et håbløst tilfælde?
mvh Jakob

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Jakob,

Først og fremmest er der ingen håbløse tilfælde. Nogle kan være mere udfordrede end andre, men der er altid en vej frem. Heller ikke altid så hurtig og nem, som man kunne ønske, men den er der.

Det nemme svar er, at du skulle komme igang med at få styrket fødderne, som skitseret i Styrketræning for Løbere, OG huske den vigtige detalje, at tæerne skal løftes og spredes for at opnå træningseffekten på fødderne (som egentlig er den skjulte dagsorden).

Jeg har ridset detaljen op i flere ældre indlæg, som du lige kunne læse igennem også:

Ellers vil jeg hænge min hat på, at du har løbet motionsløb hele livet, men først for nylig har oplevet problemerne med nedsunken forfod.

For det betyder jo, at noget er stødt til, og derfor også, at der er noget at spole tilbage til.

Mit bedste bud til dig er at dreje en tur omkring vores "hus-fys", Coach Pilsborg, som laver rigtig gode resultater med selv de mest genstridige fødder.

Er du for langt væk, sådan geografisk, så kan en telefonkonsultation også være en mulighed, som kan få sat på ret kurs.

Eneste succes-kriterie er, at du gør, som han siger ;)

God fornøjelse.

 

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: