Brevkasse

Sko valg og løbestil / gavn af

Siff Stütz

Jeg har egentlig besluttet at starte forfra med at løbe = poserunning,efter VM i halvmarathon, jeg er efter hånden mester i skader og har prøvet mange indlæg i mine sko, jeg har høj svang og nedsunken forfod som betyder at jeg har meget ømme fødder et par dage efter løb/ hygger også med en spændt psoasmuskel som giver problemer i højre lyske når jeg løber mere end 13-15 km, intet synes at hjælpe/ fung.optimalt har brugt mange penge og meget tid på alverdens behandlinger,og laver fodøvelser og udstræk af psoasmuskel. Derfor beslutningen om at prøve noget andet

Vil høre om du har erfaring med folk som mig kunne have glæde af barfodsløb?

Tænker om mine fødder ved det sko valg der følger med barfodsløb bliver for hårdt i forfoden og dermed får flere smerter i fødderne?

Kunne jeg måske vælge en barfods sko med lidt mere sko / sål i forfoden?

I fald hvad vil du anbefale? Har læst om de forskellige sko på din hjemmeside samt på nette

Vil forberede mest muligt så jeg kan starte helt forfra med at løbe = ændre løbestil ( og skal selvf. på mindst et af jeres kurser.

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Siff,

Høj svang, nedsunken forfod, ømme fødder og spændt psoas - det står lysende klart, at du er en pose af ubalancer :)

Jeg kan jo ikke fjerndiagnosticere dig, men rigtig, rigtig ofte ser vi, at det hele starter i fødderne. Og når du selv peger på fodproblemer, så er det et godt sted at starte. Til det formål bruger vi styrketræning for løbere.

(Er fod-korrektion ikke nok sender vi dig videre til nogen, der kan undersøge dig for andre muskel-ubalancer).

Dit naturlige spørgsmål er så: "Når jeg i forvejen har ondt i fødderne, kan jeg så klare barfodsløb, hvor belastningen af fødderne er endnu større?"

Og svaret er naturligvis, at du ikke bare kan kaste dig frygtløs ud i det med det samme, for det lyder til, at dine fødder har problemer, der skal løses først.

Men i stedet for at tro, at løsningen er en "mildere" sko, så siger filosofien her på fabrikken, at du skal få bearbejdet fødderne først (brug fleksifusser og styrketræningen). Så kan det godt være, at du i tilgift får brug for en sko med lidt mere sål i (ikke støtte, bare sål), men det skal være en overgangsfase, hvis du vil høste alle fordelene af fladfodsløb.

Så vidt jeg kan se, så er du dog tilmeldt en "Løb uden skader"-workshop, og så kan vi jo se nærmere på, hvordan fødderne egentlig har det, og hvilket fodtøj du skal vælge - altid nemmere at "have fødderne i hænderne", end at sidde her og gætte.

Og der er alligevel ingen grund til at købe sko inden workshoppen, da du via workshoppen kommer ind i Posemand Alumni Society, hvor der er et væld af gode rabataftaler på blandt andet sko.

Vi ses

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: