Brevkasse

Skinnebensbetændelse

Katrine Gottlieb

Hej Claus

Jeg har løbet rundt i godt 17 måneder med skinnebensbetændelse i begge ben - både på ydersiden af benet og bagtil nede ved anklerne og opefter. Jeg har forsøgt alt fra massage, træning i vand, aflastning, spinning og masser af styrketræning, men når jeg går i gang med at løbe går der ca. 2-4 uger, og så er problemerne tilbage. Jeg har læst dine tips til at komme skaderne kvit og ville i den forbindelse høre, hvilke sko (samt hvor disse forhandles) du ville anbefale til at forsøge med en ændret løbestil?

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh Katrine

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Katrine,

17 måneder....det lyder som om du er klar til at prøve en ny tilgang :)

Lad mig starte med at understrege, at det ikke er skoene alene, der gør dig til en skadefri løber - det kommer an på, hvordan du løber.

Jeg ved godt, at der er meget snak om flade sko på disse sider, men det er egentlig bare fordi, at indlæringen foregår nemmest i flade sko - ikke fordi skoene i sig selv gør dig bedre.

Så hvis du går igang på egen hånd, så sørg som minimum for at læse:

...fem er åbenbart en art yndlingstal her på fabrikken :o)

Og er du seriøs omkring omlægningen, så bør du også kigge på fleksifusser og styrketræning for løbere.

Der er der nogle generelle betragtninger om gode, flade løbesko i guiden til barfodssko, og hvis du går frem efter de fem checkpoints i artiklen, så kommer du ikke helt galt afsted.

Jeg har også skrevet en del til forskellige her i brevkassen, så kig dig evt. omkring her også (forhåbentlig får jeg snart kategoriseret indlæggene lidt, så det ikke bare er én stor rodebunke).

Personligt mener jeg, de bedste sko på markedet i øjeblikket er Vivobarefoot, og i Københavnsområdet kan du blandt andet finde dem hos Outdoor Rødovre og hos Speedworks.

God bedring med skinnebenene.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: