Brevkasse

Luna sandaler

Ingrid Søndergård

Hej Claus
Jeg er blevet forelsket i et par Luna sandaler. Kan jeg uden videre bare give mig til at løbe i dem eller er der lige tre ting jeg skal være opmærksom på?
Mine fødder er heller ikke lige store, jeg køber selvfølgelig en størrelse der passer den den største fod, og så må jeg tilrette(skære lidt af den anden?)?

Hilsen Ingrid Søndergård

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Ingrid,

Der er principielt ikke nogen forskel på, om du løber i minimalistiske sko, eller om du løber i sandaler.

Det hele falder tilbage på, om du har teknikken til at kunne bevæge dig uden støtte på fødderne - har du det, så er sandal-land også åbent for dig.

Jeg ville ikke gå voldsomt meget op i, om der er forskel på fodstørrelsen, med mindre, det er virkelig abnormt (flere centimeter). Er det tilfældet, så kan du overveje et DIY-kit fra LUNA, hvor du selv skærer sålen til efter dine fødder.

Snakker vi bare en centimeter eller lignende, så ville jeg droppe besværet og købe en standardmodel. Vores egen Coach Grandorf driver jo en biks på Frederiksberg, hvor du kan købe sandalerne, og ellers er det bare online direkte hos LUNA.

Sandal-mulighederne
Jeg er lidt farvet hvad sandaler angår, da jeg, som du, er forelsket i LUNAerne.

Men der findes andre modeller derude, som folk er glade for (navnlig Xero Shoes og Earth Runners).

Spørg eventuelt i Facebook-gruppen for barfodsløbere, hvor der også bliver snakket om fodtøj, selv om titlen kunne antyde noget andet.

Ellers kan jeg henvise til et par andre svar her i kassen:

Nu hvor vi går lysere tider i møde kan jeg kun ønske dig god fornøjelse med sandalløbet - hvis du ellers har kørekort til at være ude på et par flade, så går du en lækker sommer i møde.

Måske ses vi derude :)

God træning.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: