Brevkasse

Løb uden lateral menisk og brusk

Claus van der Watt

Hej

Jeg tænker på, at melde mig til dit løbekursus men er i tvivl om mit knæ overhovedet kan tåle det.

Jeg har ikke løbet i 4 år efter en fraktur af min laterale del af skinnebenet i knæet. Jeg har ikke noget lateral menisk og manglende brusk.

Lige pt. har jeg ikke lyst til at løbe efter bussen af frygt for skade men jeg tænker, at med din teknik kunne jeg komme i gang med løb igen.

Er din løbeteknik overhovedet noget for mig og tror du, at jeg kan komme i gang igen ?

KH
Claus

Svar:

Claus Rasmussen

Hej Claus,

Hvis den manglende menisk og brusk er dine eneste komplikationer efter dit brud, så kan jeg ikke se, hvorfor du ikke skulle kunne løbe fint på flade fødder.

Når jeg holder workshops i fladfodsløb sidder der som regel en blanding af alle mulige dårligdomme, som har udtømt alle andre muligheder. Og her er det ikke unormalt med folk, der mangler brusk, menisk, korsbånd og hvad har vi.

Og vi får som regel sendt alle løbende derfra.

Det vil naturligvis altid komme an på en prøve, men mit svar er helt i tråd med tidligere lignende spørgsmål:

Generelt har folk en overdreven frygt for, at hvis noget er gået galt med knæet, så kan de ingenting bagefter (hvilket ikke er noget vi tillægger nogen værdi).

Nøjagtigt som med rygproblemer (som vi gerne gør til skamme ved at lade folk løbe videre selv efter diskusprolapser).

Du skriver også selv, at du ikke har lyst til at løbe efter bussen - du skriver ikke, hvad der sker, hvis du gjorde det...

Frygten er ikke ubegrundet, hvis man løber konventionelt hælløb, da man der netop belaster bløddelene i alle led i understellet - herunder i høj grad knæene.

Ved fladfodsløb er den type belastning praktisk talt elimineret, og belastningen i højere grad flyttet over på senevævet, hvilket har en formidabel elasticitet, hvis ellers det holdes ved lige.

Sort lang smøre kort: Kom endelig bare forbi - jeg sætter en personlig ære i at få folk ud af begrænsningerne og videre med deres løbeliv.

Ses.

Fik du noget ud af svaret? Du kan få direkte besked om nye indlæg og svar her i kassen:

Få nye svar direkte i indbakken

Hvis det var dig, der spurgte: